Διατάξεις για την άρση των «ακραίων στρεβλώσεων» του Ενιαίου Φόρου στα ακίνητα θέλει το συντομότερο δυνατό η ΔΗΜΑΡ και καλεί την κυβέρνηση να «μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου».

Όπως αναφέρει το κόμμα του Φώτη Κουβελη, «καθημερινά πλέον, στα πραγματικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναδεικνύονται οι στρεβλώσεις, οι αδυναμίες και κυρίως τα λάθη στη δομική συγκρότηση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που πρώτα απ΄όλα με την έλλειψη αφορολόγητου ορίου πλήττουν νοικοκυριά σε ακραίες καταστάσεις, χαμηλά εισοδήματα και μικρούς ιδιοκτήτες».

«Η ΔΗΜΑΡ με την κατάθεση συνολικών προτάσεων για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως εν όψει της νομοθέτησης του ΕΝΦΙΑ, είχε αναδείξει τα προβλήματα που θα προέκυπταν με τις νέες ρυθμίσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Η κυβέρνηση οφείλει να εισαγάγει στην ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του ΕΝΦΙΑ. Να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου» προσθέτει η Αγίου Κωνσταντίνου στην ανακοίνωση της.