​Ότι υπάρχουν λάθη και παραλείψεις στον ΕΝΦΙΑ παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας σε ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το πολυνομοσχέδιο.

«Έχουν γίνει πολλά λάθη για τον ΕΝΦΙΑ εγώ ο ίδιος το έχω πει και το έχω αναγνωρίζει προσπαθούμε να τα διορθώσουμε ακόμα κι εγώ διόρθωσα προσωπικά, λάθη που δεν τα είχατε δει», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος προσαρμογής έχει συντελεστεί και διαβεβαίωσε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι διαρθρωτικές αλλαγές.

Τόνισε μάλιστα ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν αποδεχθεί την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Όλες οι χώρες μέλη αποδέχονται την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και στην Ελλάδα. Αυτή είναι και η κεντρική μας θέση ως ελληνική κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η στρατηγική μας θεωρείται πετυχημένη. Να σκεφτούμε τι πραγματικά μας πηγαίνει μπροστά. Η ψήφιση από την αντιπολίτευση θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα ωριμότητας του πολιτικού μας συστήματος στους συμμάχους μας», είπε.

Τέλος αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για προοδευτική πολιτική μέσα από την πρόσληψη 400 εφοριακών, την πρόβλεψη για τη χαρτογράφηση του αιγιαλού, τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων συμβάσεων και την ποιοτική αναβάθμιση και ανεξαρτησία των μηχανισμών που διαχειρίζονται το πόθεν έσχες.