Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, σε στενή συνεργασία πάντοτε με το υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Μόσχα, διαχειρίζονται με υπευθυνότητα το θέμα που έχει προκύψει με το ρωσικό πρακτορείο ταξιδιών το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Τουρισμού, με θέμα το συντονισμό των ενεργειών για το ίδιο ζήτημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι νέες εξελίξεις που υπάρχουν αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπ��ι να πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν.

Όπως επίσης ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, στην υπόθεση αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ελληνική τουριστική αγορά, διασφαλίζοντας μέχρι στιγμής τη διαμονή των τουριστών αλλά και τις ροές επιστροφής τους.

«Η Ρωσία ήταν και είναι για την Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική τουριστική αγορά με άριστες διμερείς σχέσεις» τόνισε η υπουργός Τουρισμού, η οποία επισήμανε ότι και σε αυτή την περίπτωση ο ελληνικός τουρισμός επιδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ωριμότητας που τον διακρίνει.