Για επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους των μνημονίων με στόχο να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του γραφείου τύπου του κόμματος σχετικά με τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα στο σχόλιό του:

«Η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη.

Η εμμονή, όμως, σε αυτή την πολιτική είναι που έχει οδηγήσει και συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία και την οικονομία έχοντας εγκαταστήσει ένα μνημονιακό καθεστώς, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά και από το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα καθώς και από την βάρβαρη και άδικη φορολογία των ακινήτων.

Η διέξοδος από αυτ�� την κρίση περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων και από ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και όχι από εθιμοτυπικά επαναλαμβανόμενα ευχολόγια περί ανάπτυξης και απασχόλησης».