Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναμόρφωση του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μετά τη σχετική συμφωνία που υπήρξε στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του Ευ.Βενιζέλου με τον Κυρ.Μητσοτάκη.

Με την τροπολογία επέρχονται βελτιώσεις στον τρόπο προσδιορισμού του 15% του προσωπικού, το οποίο βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου θα πρέπει να αξιολογηθεί ως «μετεξεταστέο», ενώ θα παρέχονται και ρητές διαβεβαιώσεις ότι αυτή η κατηγορία υπαλλήλων δεν θα έχει επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα Νέα, με την τροπολογία ουσιαστικά θα δίνεται η διακριτική ευχέρεια στους προϊσταμένους για τον τρόπο επιμερισμού των υπαλλήλων που θα εμπίπτουν σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες της ποσόστωσης, δεδομένου ότι ο νόμος προέβλεπε το 25% να βαθμολογείται με 9 έως 10, το 60% με 7 έως 8 και το λοιπό 15% με χαμηλότερη βαθμολογία.

Επίσης, επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης του μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης που αποτελεί και προαπαιτούμενο από την τρόικα. Έτσι, αντί του τέλους του έτους που αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί, δεν αποκλείουν μέσα στο φθινόπωρο να είναι έτοιμο.