Νέα επίθεση στην κυβέρνη��η εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ζητώντας μάλιστα παραιτήσεις υπευθύνων για τα λάθη και τις παραλείψεις που συνόδεψαν τον συγκεκριμένο φόρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για «βάρβαρη και άδικη φορολογική πολιτική» και «αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι αδικίες, τα λάθη και οι παραλείψεις «θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις υπευθύνων, αλλά στη χώρα μας οι πολιτικοί υπεύθυνοι, έχουν ακόμη να επιτελέσουν ….σοβαρό έργο με χαριστικές διατάξεις και φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ διαπλεκόμενων συμφερόντων».

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, «με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, που θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, δεν θα εξολοθρεύει τα σπίτια μας και τις μικρές ιδιοκτησίες και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας».