«Καταστροφικούς» χαρακτήρισε τους φορολογικούς συντελεστές που υπάρχουν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γ.Γιακουμάτος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Γιακουμάτος εξέφρασε μάλιστα την ανάγκη αυτοί να μειωθούν άμεσα γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «καμία επιχείρηση και κανένας ιδιώτης και συνταξιούχος δεν αντέχει».

Αναφερόμενος στο θέμα των 100 δόσεων για όσους οφείλουν στο Δημόσιο ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα εφαρμοστούν «με όρους και προϋποθέσεις».

«Η διαγωγή και η συμπεριφορά του παρελθόντος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο θέμα των δόσεων» πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάτος, διευκρινίζοντας πάντως πως «αυτά θα λυθούν τον Οκτώβριο» και πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της ανεξάρτητα από το τι λέει η τρόικα ακόμη και για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης».

«Ερχόμε��οι εδώ στις 10-15 Σεπτεμβρίου θα τελειώσουμε, δεν υπάρχει άλλη δόση πλέον. Παίρνουμε 1,2 δισ. από τη δόση και 2,3 δισ. που είναι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με το καλό να τελειώσει και να πάει στο καλό» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Από κει και πέρα θα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, είτε θέλει η τρόικα είτε δεν θέλει: 1ον να μειώσει τους συντελεστές τους φορολογικούς, 2ον να κάνει τις 100 δόσεις και 3ον αυτόν τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης να τον σταματήσει και να μπορεί πράγματι το νοικοκυριό να ζεσταθεί και να μην έχουμε την απώλεια περίπου 400 εκατ. ευρώ εσόδων».

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι το 2016 που θα είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πάντως αναφέρθηκε και στη διατίμηση στις τιμές στις παραλίες και είπε: «Το νερό στις παραλίες πρέπει να πουλιέται 0,50 ευρώ» προειδοποιώντας μάλιστα ότι «ξεκινούν οι έλεγχοι» ενώ του χρόνου θα περνούν από κόσκινο και οι «ξαπλώστρες».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ