​Την Αθήνα επιλέγει ως πρώτο του προορισμό ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλοντας να δείξει έτσι την έμπρακτη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση.

O νέος πρόεδρος της Κομισιόν φτάνει σήμερα στην χώρα μας και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο κ. Αβραμόπουλος.

«Προτεραιότητά μου, ως Προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωση του την Παρασκευή ο κ.Γιούνκερ.

Στην ελληνική πρωτεύουσα οι κκ Σαμαράς και Γιούνκερ θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και την ατζέντα της Ελλάδας, με προτεραιότητα το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο νέος έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβρομόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Αβραμόπουλος, διεκδικεί -σύμφωνα με πληροφορίες- το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, τομέα που αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο.