Το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού παρακολουθεί «με πολλή προσοχή» τις εξελίξεις αναφορικά με τη διακοπή λειτουργίας του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πράκτορα Labirint.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό περί τις 25 χιλιάδες τουρίστες- πελάτες του Labirint, αριθμός, που αποτελεί ρεκόρ στην τουριστική ιστορία της Ρωσία, κατά την εκπρόσωπο της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας. Αδιευκρίνιστος αριθμός εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι σε στενή συνεργασία, μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

"Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της" προσθέτει στην ανακοίνωσή του.