​Η αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά ήταν κατάμεστη όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραλάμβανε από τον Πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη, το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παιδείας.

«Ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο τόπος αυτή την ώρα είναι ο φθηνός, ο εύκολος λαϊκισμός. Την αλήθεια δεν την είπαμε στον ελληνικό λαό. Και ο ελληνικός λαός γοητεύεται από τις σειρήνες, από τη γοητεία των σειρήνων, το έχει αποδείξει από τα πολύ παλιά χρόνια η ιστορία μας. Μόνον ο συνειδητός πολίτης που είναι σε θέση να κρίνει ο ίδιος αποτελεί το σίγουρο, το ασφαλές αντίδοτο στον λαϊκισμό» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός με σαφείς νύξεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος χωρίς να εξαρτόμαστε από κανέναν. Γιατί πρέπει να το καταλάβουμε ότι από την ώρα που εξαρτώμεθα από τον άλλον, εμείς ζητούμε τα δανεικά, δεν μας προσέφεραν με το ζόρι τα δανεικά, για να ζητούμε ύστερα και τα ρέστα.»

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε το σύνολο των τοπικών αρχών και πολλοί εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.