«Από εχθές, στελέχη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε “αγώνα δρόμου” για τη δήθεν υιοθέτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ενός κάποιου “μοντέλου” Αργεντινής. Δυστυχώς για τη συγκυβέρνηση, κάθε απόπειρά της να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως θιασώτη του “παραδείγματος της Αργεντινής” εξ αρχής “πέφτει στο κενό”. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήταν ούτε είναι, ασφαλώς και δεν θα μπορεί να είναι στο μέλλον παράδειγμα το “μοντέλο” της Αργεντινής».

Αυτό τονίζει σε μακροσκελές άρθρο-παρέμβαση στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Γιάννης Δραγασάκης, με τίτλο «Μυωπικοί και ανεύθυνοι όσοι επιχαίρουν με τις εξελίξεις στην Αργεντινή».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αναδρομή στα «δεινά» της Αργεντινής, σημειώνοντας ότι το 2001 η αιτία που «βυθίστηκε» η λατινοαμερικάνικη χώρα ήταν τα φιλελεύθερα προγράμματα του ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «δεν συνιστά “χρεοκοπία” αλλά αμυντική στάση σε μία πρωτοφανή επίθεση» και τονίζει ότι η διεθνής κοινή γνώμη αποδοκιμάζουν την απόπειρα «λεηλασίας» της λατινοαμερικανικής χώρας.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μοναδική παραφωνία στη διεθνή κοινότητα από «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, της οποίας επιχαίρουν για την εξέλιξη των πραγμάτων τόσο από τη Βουλή όσο και από τα media».

��Άραγε αυτό το μέλλον ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση; Εκείνο της πλήρους υπαγωγής κρατών και λαών στις παράλογες και απαράδεκτες διαθέσεις των πιο αρπακτικών και ληστρικών στοιχείων των χρηματαγορών;» τονίζει ο κ. Δραγασάκης.