Στρατόπεδο καταδρομέων στη Ρόδο βρίσκεται μεταξύ των προς πώληση «φιλέτων» του Ελληνικού Δημοσίου στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται στη θέση «Βουνό» Καλάθου στη Λίνδο και παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ με την υπ' αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, που χαρακτηρίζεται ως ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις παραχωρημένες κτηματολογικές μερίδες έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά. Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 τ.μ., έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.

Ιατρίδη: Τουλάχιστον μην το πουλήσετε σε Τούρκους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ την έκταση στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο της Ρόδου.

Στο κείμενο της ερώτησης, η ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσου διερωτάται αν το ΤΑΙΠΕΔ, στο όνομα του δημόσιου χρέους, θα είναι αυτό που θα καθορίζει την αμυντική διάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και ζητά να πληροφορηθεί αν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνώριζε για την παραχώρηση και αν είχε δώσει την έγκρισή του.

Τέλος, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί αν θα ακυρωθεί αυτή η παραχώρηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η κα Ιατρίδη ρωτά αν θα υπάρξει δέσμευση να μην πουληθεί σε Τούρκους επιχειρηματίες.