Η δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής μέσα σε 13 χρόνια άναψε τα αίματα στην Βουλή μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την περίφημη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ο Αλέξης Τσίπρας πως "μακάρι η Ελλάδα να γινόταν Αργεντινή".

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης μίλησε για «Αργεντινολόγους της Ν.Δ που εμφανίζουν πρωτοφανή άγνοια δεδομένων».

«Στην Αργεντινή το πρόγραμμα του ΔΝΤ έλεγε πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων. ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ταχυδρομικά τα πάντα και το έκαναν. Πλήρης απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων έγινε, καθώς και πλήρης απελευθέρωση των αγορών. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε «Δεν θα πάρουμε από την Αργεντινολογία της ΝΔ. Να αποκτήσετε μια αίσθηση του μέτρου και να αφήσετε τον Τσίπρα γιατί τα ξέρουμε καλύτερα από εσάς».

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. «Το περίφημο μακάρι να είμαστε Αργεντινή δεν το είπε ο κ. Σταθάκης δεν θα μπορούσε να το πει με τις γνώσεις που έχει, αλλά το είπε ο κ. Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρήγας.

«Όποιος προτρέπει την Ελλάδα σε μονομερής ενέργειες, σε μαγκιές, χωρίς υπολογίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που είναι θλιβερές και βλέπουμε τώρα στην Αργεντινή» τόνισε.