Με προσθήκη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που επιτρέπει τη μετατροπή των επικουρικών Ταμείων των σωμάτων ασφαλείας και του εμπορικού ναυτικού σε επαγγελματικά, μέχρι το τέλος του έτους, άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχ��δίου στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Με την κίνηση αυτή,η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δίνει το δικαίωμα στα ταμεία των ένστολων να μετατραπούν και σε επαγγελματικά ώστε να "σωθούν" από τις περικοπές που θα έφερνε η συγχώνευσή τους.

Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.

Υπενθυμίζεται πως 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούν την εξαίρεση των ένστολων από το ενιαίο Ταμείο.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί στις 6 Αυγούστου. Διορία για την υπερψήφισή του είναι η 8η Αυγούστου.