​«Δεν υπάρχουν χρήματα για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων». Αυτό ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση του με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ.Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να γίνουν σχολές αρχιτεκτονικής σε Κοζάνη και Ιωάννινα», επισημαίνοντας πως θα προωθηθεί η αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των μετεγγραφών ο κ.Λοβέρδος έκανε λόγο για ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή δίνοντας το δικαίωμα μεταγραφής σε όλους, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν λύσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, μιλώντας για "αγώνα δρόμου" που γίνεται, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κενά πέρυσι ήταν 3.500 λιγότερα.
Για το ενδεχόμενο προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα, υπογράμμισε ότι μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να γίνει τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Ρόδο και την Κρήτη, όπου όπως είπε υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.