​Όλα τα θέματα που αφορούν στον τομέα της Εκπαίδευσης θα τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση που θα έχουν το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην συνάντηση που θα γίνει παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τέσσερις άνδρες ��α προσπαθήσουν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τον κ.Λοβέρδο να προσέρχεται στο ραντεβού με όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την πλευρά των πρυτανικών αρχών με τις οποίες συναντήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο διάθεσης στα πανεπιστήμια μέρους των 8 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στο υπουργείο Παιδείας από αυτά που συγκέντρωσε η κυβέρνηση από μίζες και άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Η πλευρά των πανεπιστημίων μετά και τις περικοπές που έγιναν στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και στα ερευνητικά κέντρα θεωρεί ότι τα ιδρύματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από το Σεπτέμβριο να καταστεί αδύνατη η λειτουργία τους, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης.

Για πολλά από τα πανεπιστήμια η «κάνουλα» της χρηματοδότησης την τελευταία τετραετία έχει κλείσει και η μείωση της χρηματοδότησης έχει μειωθεί ακόμα και κατά 80%.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου, για εκκρεμή θέματα του υπουργείου, στην οποία θα παρίσταται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.