Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις σε δημόσια νοσοκομεία, με πρόσχημα την αξιολόγηση του προσωπικού, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγεία��, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, περί καρατομήσεων διοικητών νοσοκομείων εάν δεν στείλουν τις λίστες με τους αξιολογημένους υπαλλήλους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλης της χώρας ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της δημόσιας διοίκησης».

«Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε. Η κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου τομέα και η αξιολόγηση είναι μία διαδικασία απαραίτητη για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τέλος, σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται στην έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους οι οροθετικοί ασθενείς στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.