Επίθεση σε ρυθμούς… τανγκό εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την αντιπαράθεση στη Βουλή για την επιλεκτική χρεοκοπία στην οποία οδηγήθηκε η Αργεντινή.

«Ο καθένας εκ των ���αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές. Ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομία της …απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001, αλλά τα …κοράκια και άλλοι πως …”όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια σημειώνει ότι η Αργεντινή κατέφυγε το 2008 στα «κοράκια», ακριβώς επειδή το 2001 είχε κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει και προσθέτει: «Αν δεν πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, τότε πρόκειται για σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης».

Αναφερόμενη στην λατινοαμερικάνικη περιοδεία του κ. Τσίπρα πριν από περίπου 2 χρόνια, η κα Βούλτεψη σημειώνει: «Μας είχε πει πως οι χώρες αυτές κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Μας παρουσίαζε δηλαδή (και με την περίφημη δήλωσή του στη Βουλή μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή) ως παράδειγμα προς μίμηση, αυτό που όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται ως παράδειγμα προς αποφυγή».

«Ουδείς επιχαίρει. Το αντίθετο: Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τα δεινά του λαού της Αργεντινής, στα οποία οδηγήθηκε από τις επιλογές των κυβερνήσεών του. Αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση ταιριάζει η ρήση “εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι”» καταλήγει η κα Βούλτεψη.