Χρονοδιάγραμμα για τη χάραξη του αιγιαλού, προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα δεν αναφέρει τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που είναι χτισμένα πάνω στο κύμα.

Έτσι, προσεκτικοί θα πρέπει να είναι εκείνοι που έχουν παραθαλάσσια σπίτια καθώς ξαφνικά μπορεί να βρεθούν μέσα στα όρια του αιγιαλού!

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας προβλέπεται ανάρτηση της γραμμής του αιγιαλού. Σε εκείνη τη φάση όποιος έχει ένσταση πρέπει να την υποβάλει και είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκδικαστεί , γιατί στη συνέχεια μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, μέχρι και ποινικά.

Τα τελικά στοιχεία της μελέτης πρόκειται να αναρτηθούν στο σάιτ του υπουργείου Οικονομικών και έτσι κάθε πολίτης θα μπορεί να δει εάν εντάσσεται η ιδιοκτησία του στα όρια του αιγιαλού.

Μόνο με τη χάραξη πάντως και όχι με την εκμετάλλευση του αιγιαλού ασχολείται το νέο πολυνομοσχέδιο. Για να ολοκληρωθεί το έργο θα χρησιμοποιηθεί μελέτη που είχε γίνει πριν περίπου 6 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2008 με χρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαράχτηκε ��πό μελετητές η γραμμή του αιγιαλού για όλο το εύρος των ακτογραμμών της Ελλάδας

Η οριστική γραμμή του αιγιαλού πρέπει μέσα σε 18 μήνες να έχει παραδοθεί από τις κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.