Ο συντονισμός των δράσεων των δύο υπουργείων σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης ήταν το κυρίως μενού της συνάντησης του Ανδρέα Λοβέρδου και της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, εξετάσθηκε η υφιστάμενη δομή της τουριστικής εκπαίδευσης σε λυκειακό και μεταλυκειακό επίπεδο και η δυνατότητα διασύνδεσης των επιπέδων αυτών. Επίσης διερευνήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των αναγκών και σχετικών αιτημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Αποφασίσαμε ότι πρέπει αμέσως να δραστηριοποιηθούμε σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης. Έχουμε τρία επίπεδα, όπου να κάνουμε άμεσες δράσεις: Το πρώτο είναι η διαμόρφωση σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο η δυνατότητα σε όσους σπουδάζουν, σε όσους φοιτούν στις σχολές τουρισμού μετά από την τριετή τους εκεί φοίτηση και υπό προϋποθέσεις να έχουν μια διέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το τρίτο η δημιουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων σχετικών με τη διοίκηση του τουρισμού που με δίδακτρα θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς».

«Έ��ας από τους βασικούς άξονες της εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό είναι και αυτός της εκπαίδευσης στο ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό η εκπαίδευση και η κατάρτιση για τον τουρισμό είναι για εμάς υψίστης σημασίας , γι’ αυτό και η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή που αναλάβαμε το Υπουργείο Τουρισμού είναι πολύ κρίσιμη και πολύ ουσιαστική» δήλωσε από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους να έρθουν στην Ελλάδα για να σπουδάσουν σε τουριστικές σχολές».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι δύο σχολές οι οποίες λειτουργούν αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Τουρισμού, οι Ανώτατες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, στη Ρόδο και στην Κρήτη να αναβαθμιστούν πρώτα από όλα με το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα καταρτίσουμε μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά εξετάζουμε και τη δυνατότητα να μπορούν οι απόφοιτοι των σχολών αυτών, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε ανώτατο επίπεδο, σε Πανεπιστήμιο ή σε Τ.Ε.Ι.» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.