Συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη φέρεται να είναι ένα από τα μέλη του κόμματος που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια με τα ΜΑΤ έξω από το Εφετείο Αθηνών!

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Λύρη, «πουλέν» του προφυλακισμένου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που επικαλείται αστυνομικές πηγές, φέρεται να είναι αυτός που επιχείρησε κεφαλοκλείδωμα με λαβή πολεμικών τεχνών σε αστυνομικό (όπως απεικονίζεται στο πλάνο του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today) τον οποίο και ξάπλωσε στο έδαφος, κατά την προσαγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Εφετείο, στις 4 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης δήλωσε ότι επέλεξε τον Αλέξανδρο Λύρη γιατί «είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο», ενώ για το κεφαλοκλείδωμα σε αστυνομικό υποστήριξε ότι «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα»!

liris.jpg


Ο Αλέξανδρος Λύρης ήταν πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, και βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος. Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Δήμο Κρεστένων Ηλείας. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Το ίδιο το βιογραφ��κό του πάντως αναφέρει ότι είναι τελειόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Οπότε ή δεν είναι ήδη πτυχιούχος ή το βιογραφικό του είναι λάθος (ακόμη χειρότερο ίσως θα είναι να έχει μπερδέψει τον όρο «τελειόφοιτος» με τον όρο «απόφοιτος»… ).