Να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Μάθιου Νίμιτς στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε στον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ τόσο τις ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος, όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυσή του.

«Κάναμε μία πολύ καλή επισκόπηση. Είπαμε αυτά που έχουμε να πούμε. Επί της ουσίας ισχύουν όσα έχω πει δημοσίως στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όσα είπα κατά την επίσκεψή μου στα Σκόπια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο Μάθιου Νίμιτς υποστήριξε ότι δεν κομίζει κάποια καινούργια πρόταση, αλλά στο παρελθόν έχει προτείνει κάποιες ιδέες που απορρίπτονταν από τη μία ή την άλλη πλευρά.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα θέμα που η επίλυσή του ενδιαφέρει πολλές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και τη γερμανική, όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, πριν από έναν χρόνο.