Την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως αποφάσισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπέγραψε τη σχετική απόφαση έξι μήνες μετά το «λουκέτο» που είχε βάλει ο προκάτοχός του Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας μάλιστα πως «δεν πειραματιζόμαστε με την ασφάλεια του πολίτη».

«Η επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή» σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας σημαίνει πολλά για την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον πολίτη».

Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για το «λουκέτο» είχε ληφθεί γιατί αφενός το κτίριο της Λεοχάρους 4 ήταν προβληματικό και αφετέρου γιατί θεωρούταν ευάλωτο σε εμπρηστικές επιθέσεις.