Την εκτίμηση ότι φθάνουμε προς το τέλος αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον Βήμα FM στον απόηχο της «μεταφοράς» των συνομιλιών με την τρόικα στο Παρίσι.

«Το ότι δεν είναι εδώ και θα πάμε στο Παρίσι για να συνεννοηθούμε εκεί για όλα αυτά που όλοι γνωρίζουμε, είναι σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε τα πάντα. Η εικόνα όμως μιας χώρας που έρχονται κάποιοι απ την τρόικα , που τους σεβόμαστε απόλυτα, και επί ένα μήνα σταματούσαν τα πάντα, έδινε ένα κακό αντίκτυπο στην αγορά , στην καθημερινότητα μας» σχολίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Είμαστε προς το τέλος, είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται και καλώς γίνεται στο Παρίσι. Αλλά για να βγούμε από την κρίση πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις τις οποίες δεν έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα. Αν το δούμε ότι διώξαμε τους τροϊκανούς, πήγαν στο Παρίσι, και εμείς ξαναρχίζουμε μια από τα ίδια να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, σημειώνοντας πως οι πόροι έστω και δύσκολα θα βρεθούν: «Ας τελειώσουν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, να δούμε που βρισκόμαστε , να δούμε που έχουμε τα κενά , να δούμε σε τι επίπεδο τα έχουμε τα κενά και σε ποια περιοχή, και ανάλογα να πράξουμε. Θα δούμε μετά τις 4 Αυγούστου ποια παιδιά έχουν μείνει εκτός και θα τα αξιολογήσουμε. Γιατί και τα λεφτά που έχουμε βρει μέχρι τώρα δεν τα έχουμε βρει εύκολα, όλα με πολύ δυσκολία τα βρήκαμε».