Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώθηκε ο Πάνος Καμμέ��ος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Καμμένος έθεσε τρία θέματα στον κ. Αναστασιάδημε τα οποία συμφωνήσαμε», όπως χαρακτηριστικά είπε) και αφορούν την απόδοση στη Βουλή της Κύπρου των αρχείων του Φακέλου της Κύπρου, που βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, την υπογραφή συμφωνίας για τις ΑΟΖ και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν Ελλάδα και Κύπρος σε σχέση με τα μέτρα που θέλει να πάρει κατά της Ρωσίας η ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τρίτη φάση του Κυπριακού «φαίνεται να καθυστερεί, εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

«Η ΕΕ έχει επιδείξει, μέχρι στιγμής, στα εθνικά θέματα, μία στάση μάλλον εχθρική και προς την Ελλάδα και ��ρος την Κύπρο. Βλέπουμε σε όλα τα εθνικά θέματα, την κ. Μέρκελ, να κάνει δημόσιες δηλώσεις πχ για το Μακεδονικό, βλέπουμε ότι προσπαθούν να ορίσουν εκπρόσωπο πολιτικό- διπλωμάτη που στήριξε το Σχέδιο Ανάν το οποίο αρνήθηκε ο κυπριακός ελληνισμός» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε «σωστή λύση» την πρόταση Αναστασιάδη για δημιουργία ενός τριστήλου στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται εκείνα που συμφωνήθηκαν, εκείνα που είναι προς συζήτηση και εκείνα που αποκλείονται.