Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολιτικής πλειοψηφίας «με τους κύκλους της συμμετοχής, της στήριξης, της ανοχής, έτσι ώστε να μπορεί το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς να αποδώσει καρπούς και βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα» τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αγωνία μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, πιο φερέγγυοι για να διαμορφωθεί μια ευρύτατη συμμαχία δυνάμεων που θα αποτρέψει τις μεγάλες αντιθέσεις που θα υπάρξουν, τις τρικλοποδιές, ενόψει αυτής της πιθανολογούμενης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανάληψης της διακυβέρνησης από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Δεν περνά πάντως απαρατήρητη μία αναφορά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κοινωνική πλειοψηφία που θέλει την αλλαγή στη χώρα «είναι πλειοψηφία, δεν είναι παμψηφία -να μην λέμε κουταμάρες ότι είναι ο λαός από τη μία και η μπότα των Γερμανών με 30 οικογένειες από την άλλη στην Ελλάδα. Μακριά από αυτά τα σχήματα».

Παραδέχεται μάλιστα ότι «όσο φτάνουμε πιο κοντά στην υπόθεση τη βάσιμη, τη ρεαλιστική, της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση με κορμό, ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεσθε ότι βρισκόμαστε ενώπιοι ενω��ίοις με σημαντικά ζητήματα, προβλήματα που δεν είναι δυσεπίλυτα, αλλά που για μας είναι σαν αχαρτογράφητα όρια».

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βούτσης τονίζει: «Όσο διαμορφώνονται στην κατεύθυνση μιας ανομολόγητης αντίληψης από κεντρικές δυνάμεις, ως ανάχωμα στην επέλαση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι μια αρνητική διαδικασία. Με άλλες προϋποθέσεις και άλλα μυαλά θα μπορούσε να αποβεί θετικός παράγοντας στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά αυτό θα σήμαινε προφανώς πλήρη αναπροσανατολισμό και ιδεολογικό, επιτρέψτε μου να πω, σε δυνάμεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν ενσωματωθεί πλήρως στη δεξιά ή και ακροδεξιά διακυβέρνηση του τόπου με τον κ. Σαμαρά».