Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην εξέρευση μιας «λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό» εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. Μια λύση λειτουργική και βιώσιμη, η οποία θα αντιμετωπίζει το θέμα της κατοχής και θα αίρει τον τεμαχισμό της Κύπρου, με μια ενιαία πολιτική κυριαρχία και με μια ενιαία διεθνή ταυτότητα και προφανέστατα με μια υπηκοότητα, αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμφισβήτητα με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο την Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Κύπρου. Είμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει και τη στήριξη της Ευρώπης. Αυτή η συστηματικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος είναι δυνατόν να δώσει καρπούς για τη Κύπρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν στο Κυπριακό, σημείωσε: «Αναμφισβήτητα υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες έχουν σχέση με όλα εκείνα τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν στην Τουρκοκυπριακή πλευρά και βεβαίως πάντοτε και με έναν ετεροκαθορισμό αυτών των δυσκολιών απ΄ όλα εκείνα τα οποία καταγράφονται και στην εξωτερική πολιτική της