​«Δεν μπορούν να είναι οι καθαρίστριες κρατικοί υπάλληλοι. Κρατικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που έχουν ορισμένη εκπαίδευση για ορισμένο αντικείμενο. Είναι γιατροί, είναι νοσοκόμοι, είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Από κει και πέρα, όλες τις άλλες δουλειές μπορεί να τις κάνει οποιοσδήποτε. Οποιαδήποτε γυναίκα και οποιοσδήποτε άντρας μπορεί να καθαρίσει. Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δε μπορούμε να είμαστε κρατικοί υπάλληλοι». Αυτό τόνισε το πρωί της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα που έδωσε για τις καθαρίστριες το βράδυ της Δευτέρας η Χαρούλα Αλεξίου.

«Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη μέρα με το θέμα των καθαριστριών όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους» τόνισε.

Αναφερόμενη στην τρόικα η κ.Βούλτεψη είπε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών «δεν θα κάνουν πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση στις αλλαγές της ελληνικής οικονομίας», ενώ σχολιάζοντας το θέμα με το νέο Έλληνα επιτρόπο Δ.Αβραμόπουλο σημείωσε: «Στείλαμε ένα στέλεχος πρώτης γραμμής στην Ευρώπη και προσδοκούμε σε ένα καλό χαρτοφυλάκιο».

«Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι συλλογική προσπάθεια» τόνισε σε άλλο σημείο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα καταφέρει ��α συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.