«Δεν θα γίνουν απολύσεις στους δήμους». Αυτό επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, λέγοντας με νόημα πως «κάποιοι συνδικαλιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ.Ντινόπουλος τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει «εξορθολογισμός του τρόπου λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης» και «δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται για απολύσεις».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι το ίδιο εάν κάποιος έχει προσληφθεί με «ψεύτικα» προσόντα και πλαστά δικαιολογητικά. «Αν κάποιοι έχουν αποκτήσει αρμοδιότητες που δεν δικαιούνται, αυτό είναι άλλο πράγμα», ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα των βρεφονη��ιακών σταθμών, λέγοντας «Κάνουμε προσπάθειες να μη μειωθούν οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς» και είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα της κοινωνίας.

«Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα ελληνόπουλα που πηγαίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς» τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στην επιλογή Αβραμόπουλου για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου την χαρακτήρισε «εξαιρετική επιλογή».