Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του 'Ελληνα επιτρόπου "κλείδωσε" χθες το βράδυ και ενώ το είχε συζητήσει μαζί του ο πρωθυπουργός από την Παρασκευή σε μία συνάντηση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την τελική του απόφαση και σήμερα έστειλε σχετική επιστολή στον Ζαν Κλοντι Γιούνκερ

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν έρχεται στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου και τότε θα συζητηθεί το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει ο κ. Αβραμόπουλος με προτίμηση σε αυτό των Εσωτερικών Υποθέσεων που περιλαμβάνει τα θέματα μετανάστευσης, ενώ μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο τη θέση του επιτρόπου που θα έχει από 1η Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα όσα δήλωσε ήδη ο ίδιος, το πιθανότερο είναι να μην παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του υπουργού.

Είχε προηγηθεί χθες, όπως αποκάλυψε πρώτο το Star, τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόρα Μπακογιάννη για να της ανακοινώσει ότι οριστικά δεν είναι η επιλογή του για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου.

Η πρώην υπουργός σε συνομιλητές της χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο πρωήν εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ πάντως Ανδρέας Παπαδόπουλος που είχε στο παρελθόν και δικαστική διαμάχη με τον κ. Αβραμόπουλο, έκανε στο Facebook ένα επικριτικό σχόλιο το οποίο όμως λίγες ώρες μετά απέσυρε:

«Άμα είσαι “κύριος τίποτα” έως και επίτροπος γίνεσαι σε αυτή τη χώρα» έγραψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ��πιθυμούσε μία δεύτερη θητεία της Μαρίας Δαμανάκη, ενώ είχαν ακουστεί επίσης τα ονόματα του νυν υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα και του Κωστή Χατζηδάκη.

Τελικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησε με την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου αφότου αποκλείστηκε κάθε σενάριο προσώπου κεντροαριστερής προέλευσης.