«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ο κ. Καρύδης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης να εξασφαλίσει 180 ψήφους ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας , αναφέρει είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσει κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα και προσθέτει : «Εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προταθεί ένα πρόσωπο που να τιμά το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ενώνει τη χώρα».

Σχετικά με την κριτική προς τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά δεν μας άκουγε ο κ Μητσοτάκης. Τώρα που εφαρμόζεται στην πράξη, αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν αδιέξοδα σχετικά με την προκαθορισμένη αρνητική αξιολόγηση του 15%. Θέλουμε την αξιολόγηση, γι αυτό αντιδρούμε σε καθετί που την φαλκιδεύει και τη δυσφημεί. Αποτελεί θετικό ��εγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτό το θέμα».

Για τις απολύσεις συμπληρώνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι συνεχής και ότι υπάρχουν νέα δεδομένα. «Έχουμε τα πλαστά δικαιολογητικά, τις πειθαρχικές αποφάσεις, καθώς και την ακύρωση από τα δικαστήρια προσωρινών διαταγών σε συμβάσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να συνυπολογισθούν» τονίζει.