Μείωση φόρων ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη 6 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι πρώην υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Κοντός και Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πρώην υφυπουργοί Γεώργιος Βλάχος και Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο γνωστός για τις παρεμβάαεις του υπέρ των αγροτών βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.

Συγκεκριμένα, οι 6 βουλευτές ρωτούν τον ΥΠΟΙΚ αν είναι «στις προθέσεις» του να μειώσει τον φόρο επιτηδεύματος, το ποσοστό προκαταβολής φόρου, το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης, των ΕΦΚ στο πετρέλαιο και τον νέο ενιαίο φόρο κατανάλωσης (ΕΝΦΙΑ).

Παράλλ��λα, ρωτούν τον κ. Χαρδούβελη αν σκοπεύει να καθιερώσει το ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ως «όριο της φτώχειας».

Οι 6 βουλευτές επισημαίνουν ακόμα: «Ο κίνδυνος αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, είναι υπαρκτός, λόγω της πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές απαιτήσεις».

Αναλογο αίτημα είχε θέσει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινοβραδινή της συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.