Με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η δυνατότητα παροχής τεχνικής βοήθειας από την Κομισιόν, για θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (e-justice).

Συζητήθηκαν ακόμα οι μέθοδοι μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα της Ε.Ε., σε τομείς όπως ηλεκτρονική δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν.Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Π. Καρβούνης, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.