«Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων» υποστηρίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή την έκθεση του ΙΟΒΕ που βασίζεται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, σχετικά με το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Τα ποσοστά των κατοίκων της χώρας μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας (περισσότεροι πλέον από 1 στους 3), έχουν αυξηθεί σε ακόμα πιο εφιαλτικά επίπεδα και έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ με κύρια θύματα τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους εργαζόμενους και τους καταστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες» προσθέτει ο κ. Στρατούλης.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η φτώχεια, η ανεργία και η κοινωνική εξαθλίωση οφείλονται στις εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές και στα αβάσταχτα φορολογικά βάρη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και κυρίως της σημερινής».

Τέλος καλεί τον λαό «να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, πριν ολοκληρώσει το στόχο της για καθολική φτωχοποίηση του».