Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την αξιολόγηση θέλει να αναπαράξει και να διευρύνει ένα κομματικό και πελατειακό Δημόσιο: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναπαράξουν και να διευρύνουν την ίδια πελατειακή αντίληψη, την κομματική αντίληψη που δημιούργησε τις σημερινές στρεβλώσεις. Να αναπαράγουν και να διευρύνουν ένα κομματικό Δημόσιο, ένα πελατειακό Δημόσιο, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι η αξιολόγηση είναι το όχ��μα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, σημείωσε ότι «είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από το δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής».

«Στην πραγματικότητα κάποτε οι "μαυρογιαλούροι" έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στο δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μην βγουν κάποιοι από το δημόσιο τομέα. Και, ταυτόχρονα, η πελατειακή αντίληψη θα συνεχίζει και για εντάξεις και ρουσφέτια από το παράθυρο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο και «καμιά εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας».