Επίθεση στον Γκίκα Χαρδούβελη για τις δηλώσεις σχετικά με τη Δικαιοσύνη και τη δημοσιονομική πολιτική εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών πως πιστεύει «ότι θα παρακάμψει τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τη μνημονιακή πολιτική».

«Ο κ. Χαρδούβελης προφανώς πιστεύει ότι του επιτρέπεται να δηλώνει ότι θα παρακάμψει τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τη μνημονιακή πολιτική. Αυτό το δικαίωμα δεν του το δίνει ούτε το δημοκρατικό πολίτευμα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε οι ��άρα πολλοί ευσυνείδητοι δικαστές, που με δημοκρατικό φρόνημα αντιστέκονται στις επιδεικτικές προσπάθειες ποδηγέτησης και ελέγχου της Δικαιοσύνης» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η δήλωση του ΥΠΟΙΚ «συνιστά επίδειξη δύναμης της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στη δικαστική, τη ίδια ώρα που διορίζονται δικαστές στις ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης»

«Οι πάντες κρίνονται. Και η ιστορία θα κρίνει αμείλικτα όσους επιχειρήσουν να εκχωρήσουν τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια περιουσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη συλλογική και προσωπική αξιοπρέπεια ως αντίδωρα εξουσίας» προσθέτει η κα Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια προειδοποιεί ότι «όποιος επιχειρεί να καλλωπίσει τη εκτροπή βαφτίζοντάς τη δημοσιονομική ανάγκη, όποιος προσπαθεί να παρουσιάσει την αβάσταχτη αδικία ως επιβεβλημένη δημοσιονομική πολιτική, ας γνωρίζει ότι δεν θα του χαριστεί ούτε η ιστορία, ούτε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ας μην υπολογίζει ότι θα του χαριστεί ούτε η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».