​Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από δηλώσεις του, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησε να υποστηρίξει πεισματικά το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%, αλλά και την εμμονή του ��τις απολύσεις».

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέκρινε, έμμεσα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το Καλοκαίρι του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών: «πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τρίτης, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ» και του ζητεί εμμέσως να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.

«Ο καλός πολιτικός δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παράλληλα επικρίνει την στάση της ΝΔ το 2011, σημειώνοντας πως «πέρναγε την αντιμνημονι��κή φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια με ανύπαρκτα ισοδύναμα».