«Να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Νομίζω ότι πρέπει, όπου βρισκόμαστε, να ενώνουμε την φωνή μας με τη φωνή κινημάτων, αγωνιστών, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, που απαιτούν να σταματήσει η θηριωδία. Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά, σε παραλίες που τις βρέχει η ίδια θάλασσα που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Διότι, αν αυτό σήμερα συμβαίνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί και στη δική μας πλευρά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε στη δήλωσή του:

«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως η φωνή των κινημάτων αλληλεγγύης ακούγεται και μέσα στο Ισραήλ. Ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και στον πόλεμο, και ζητά βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις του ΟΗΕ».