Δεκτή έγινε η αίτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής (και συζύγου του γενικού γραμματέα της) Ελένης Ζαρούλια για τροποποίηση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί. Από τον κατ' οίκον περιορισμό εξαιρείται εφεξής η έξοδος προκειμένου να επισκεφθεί την τράπεζα και το φαρμακείο, λόγω του κατάγματος στο πόδι που υπέστη η κόρη της Ουρανία, που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησής της.

Επιτρέπεται επίσης πλέον η επίσκεψή της στον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού Νίκο Μιχαλολιάκο, μία φορά την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Κατά την υπεράσπιση της κ. Ζαρούλια η τροποποίηση των περιοριστικών όρων είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Οι εφέτες ανακρίτριες πάντως αν και έχουν ολοκληρώσει την έρευνα τους για τη Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να κηρύξουν περαιωμένη την ανάκριση, λόγω των προσφυγών τουλάχιστον 10 κατηγορουμένων στα δικαστικά συμβούλια, με τις οποίες ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.Έτσι όμως καθυστερεί η διαβίβαση της δικογραφίας και το παραπεμπτικό ή μη βούλευμα παρότι τον Σεπτέμβρη θα συμπληρωθεί ένας χρόνος προφυλάκισης για αρκετούς κατηγορουμένους, για τους οποίους θα απομένουν μόλις έξι μήνες προκειμένου να μην συμπληρωθεί το 18μηνο, μετά το οποίο οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι αποφυλακίζονται υποχρεωτικά.