Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκ�� το μεσημέρι η ευρωπαία επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Αμέσως μετά το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Μάλστρομ επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπου συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Δένδια.

Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία Επίτροπο στο γραφείο του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε μεταξύ άλλων, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη της κ. Μάλστρομ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:

dendias malstrom.jpg


«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω λοιπόν ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Δένδιας και η κ. Μάλστρομ επισήμαναν την πολύ μεγάλη πρόοδο που επιτεύχθηκε από την Ελλάδα στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη και στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που υπήρχαν.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε ακόμα στην Ευρωπαία Επίτροπο ότι και με τη νέα του ιδιότητα στην Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.