Τις αντιρρήσεις του εκφράζει εκ νέου ο βουλευτής και εισηγητής ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές που εφαρμόζεται δοκιμαστικά σε δέκα τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία», χαρακτήρισε «αυθαίρετη» τη ρύθμιση και υποστήριξε ότι ήταν «μετρημένα στα δάχτυλα τα καταστήματα που άνοιξαν, οι δε καταναλωτές απείχαν με ηχηρό τρόπο από την αγορά»! Αντίθετη άποψη έχουν πάντως όσοι καταστηματάρχες άνοιξαν χθες (ημέρα κατά την οποία όμως είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα καταστήματα στο πλαίσιο των «7 Κυριακών» και όχι μόνο στις τουριστικές περιοχές) καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν λόγο για αύξηση τζίρου κατά 40% περίπου σε σύγκριση με μία μέση καθημερινή ημέρα.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση όχι μόνο δημιούργησε αναίτια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο αλλά είναι απολύτως αυθαίρετη καθώς αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας» υποστήριξε πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μωραΐτης κάλεσε τέλος το υπουργείο Ανάπτυξης «να συνομιλήσει με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις με την αγορά και τους καταναλωτές ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα μας».