Επιστολές στους υπουργούς της κυβέρνησης για να τρέξουν την υλοποίηση των προαπαιτούμενων έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών στις επιστολές υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο αναφορικά με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την άνοιξη.

Ο κ. Χαρδούβελης ξεκινά αντίστροφη μέτρηση 55 ημερών και στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες έως τις 15 Σεπτεμβρίου, πριν από την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων χρειάζεται να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτά συνδέονται με τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.

Δεδομένου ότι ο φθινοπωρινός έλεγχος της τρόικας δύναται να διαρκέσει περίπου 3 εβδομάδες, απώτερος στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι να μεταβεί στις Β��υξέλλες για το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, με μια τουλάχιστον κατ' αρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για μια νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.