Ως πιθανό βλέπει το σενάριο των πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Μην αποκλείετε η κυβέρνηση να προκαλέσει εκλογές γνωρίζοντας πως όσο παραμένει στα πράγματα η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν θεωρώ πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Νομίζω, δε, πως κάτι τέτοιο το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ΄ όλους η κυβέρνηση».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζει άκαιρο το ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτοδυναμία και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να ζητήσει δημοψήφισμα για τον αιγιαλό. Πάντως, ξεκαθαρίζει πως «από κοινού με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ και στην ανταλλαγή επιστολών, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ξεκάθαρο πως «δεν μας αφορά η υπόθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς, αλλά η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ, τα όρια του οποίου ξεκινούν από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φθάνουν μέχρι τις δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές».