«Η Κύπρος αναμένει δικαίωση» δήλωσε η κυβερνητική Εκπροσώπου Σοφία Βούλτεψη , με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

«Σαράντα χρόνια μετά, η παρανομία συνεχίζεται και ο Αττίλας εξακολουθεί να κατέχει το 40% του νησιού, κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου. Σαράντα χρόνια μετά, η Κύπρος αναμένει την δικαίωση και την επανένωσή της με ελευθερία, Δημοκρατία, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια» τονίζει –μεταξύ άλλων- η κα Βούλτεψη,

Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Επιστρέφουν αυτές τις μέρες οι οδυνηρές μνήμες και οι εφιαλτικές εικόνες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Εκείνες τις ημέρες, ο Ελληνισμός έδωσε άλλον έναν άνισο αγώνα κατά ξένου εισβολέα.

Σαράντα χρόνια μετά, η σκέψη όλων ταξιδεύει με σεβασμό σε όλους εκείνους, Κύπριους και Ελλαδίτες, που αγωνίστηκαν, τραυματίστηκαν, θυσίασαν τη ζωή τους, ξεριζώθηκαν και έχασαν τους αγαπημένους τους.

Σαράντα χρόνια μετά, η παρανομία συνεχίζεται και ο Αττίλας εξακολουθεί να κατέχει τ�� 40% του νησιού, κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου.

Σαράντα χρόνια μετά, στην Κύπρο εξακολουθούν να παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο εισβολέας επιμένει να αποκαλεί την εισβολή και την κατοχή "ειρηνευτική επιχείρηση" και να εμφανίζει τον εποικισμό, που είναι έγκλημα πολέμου, ως "πραγματικότητα".

Σαράντα χρόνια μετά, η Κύπρος αναμένει την δικαίωση και την επανένωσή της με ελευθερία, Δημοκρατία, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Για να μην επικρατήσει η λογική των "τετελεσμένων", για να μην κερδίσει ο "Αττίλας του Διχασμού", Αθήνα και Λευκωσία θα συνεχίσουν να δίνουν τον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης των εθνικών δικαίων με ενότητα και συντονισμό, ως την τελική δικαίωση.

Είναι αυτό το καλύτερο μνημόσυνο για όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ πατρίων εδαφών, εκείνο το φοβερό τριήμερο, από τις 20 ως τις 22 Ιουλίου 1974».