Ανοικτό θεωρεί ότι είναι το ενδεχόμενο για να γίνουν εκλογές εντός του 2014 ο Φώτης Κουβέλης.

«Εκλογές μπορούν να γίνουν εντός του 2014 για δύο λόγους: είτε λόγω αδυναμίας της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με την επίκληση μείζονος εθνικού λόγου. Θεωρώ ότι και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αν και το δεύτερο, το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, το φθινόπωρο, μοιάζει να το μπλοκάρουν το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η νέα γενιά επαχθών μέτρων που θεωρώ ότι φέρνουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο ίδιος στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπει και πάλι στη Βουλή: «Η Δημοκρατική Αριστερά θα παλέψει και θα πετύχει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Αγίου Κωνσταντίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης τονίζει: «Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί μια επικίνδυνη ακροβασία μεταξύ ρεαλιστικών θέσεων και ανεδαφικών δογματισμών. Είναι θετικό, βέβαια ότι με πρόσφατες κινήσεις του δείχνει να εγκαταλείπει την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας και να προσανατολίζεται στην αναζήτηση κοινών τόπων με άλλες δυνάμεις σε υπαρκτά κοινωνικά μέτωπα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν χάριν της χώρας και της κοινωνίας να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που θέτει η ΔΗΜΑΡ είναι να ωθήσουμε τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση.

Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων καθώς κάτι τέτοιο «ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι».