​Την ελπίδα η νέα Κομισιόν «να μην ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το 'Μεγάλο Συνασπισμό' της Γερμανίας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Ρώμη σε εκδήλωση της «Άλλης Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «η επιτυχία της 'Αλλης Ευρώπης να είναι δέσμευση για να αποκλεισθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, η ανεργία και η φτώχεια. Για να επανενώσει η Αριστερά την Ευρώπη, την οποία έχει διαιρέσει ο νεοφιλελευθερισμός».

«Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την ψήφο των Ευρωεκλογών στην «Άλλη Ευρώπη» ως ψήφο πολιτική και βαθύτατα κοινωνική. «Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες πολίτες τον περασμένο Μάη. Και ακόμη περισσότεροι σήμερα. Μας στέλνουν το μήνυμα, που εμείς οφείλουμε να μετουσιώνουμε καθημερινά σε πράξη, ότι η Αριστερά στην Ιταλία επέστρεψε για να μείνει» εξήγησε.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, στην έδρα του ιταλικού κοινοβουλίου, ενώ παραχώρησε και τηλεοπτική συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.