«Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία και έχουμε κάνει τις κινήσεις εκείνες ώστε να θωρακίσουμε το τουριστικό ρεύμα από την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας», δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως υπάρχει αύξηση στις θεωρήσεις βίζας από τη Ρωσία και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για ό,τι κινήσεις χρειάζεται να κάνουμε έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα έχουμε μια καλή παρουσία των Ρώσων στην Ελλάδα, μια αγορά που άλλωστε μας ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική περίοδο ως την «καλύτερη όλων των εποχών», υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Παράλληλα, δήλωσε πως η χώρα υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες είναι πολύ σημαντικό να τους υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο.

«Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το υπουργείο και το κρ��τος. Πρέπει να γίνεται δουλειά και σε τοπικό επίπεδο. Αναφέρομαι στους δήμους και σε περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που υπάρχει αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική αρχή, όπου έχουμε διαπιστώσει ότι δεν λαμβάνεται ιδιαίτερη φροντίδα για τους τουριστικούς προορισμούς. Χρειάζεται λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δουλειά» πρόσθεσε με νόημα καλώντας τους δήμους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναφερόμενη, εξάλλου, η υπουργός Τουρισμού στις Περιφέρειες τις κάλεσε να συντονίζονται με τις κεντρικές αποφάσεις της πολιτείας και του κράτους και ανέφερε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί «κατασπατάληση πόρων για μοναχικούς δρόμους».

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι από τις λίγες περιφέρειες στη χώρα που μπορούν να υποστηρίξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως το θερινό, το χειμερινό, τον ιστορικό, τον αρχαιολογικό, τον γαστρονομικό, τον συνεδριακό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και τον τουρισμό κρουαζιέρας