Φίλια πυρά δέχεται η ΔΗΜΑΡ.

Με ανακοίνωσή της, η «Μεταρρυθμιστική Τάση» ασκεί έντονη κριτική στην ΔΗΜΑΡ για την πρωτοβουλία διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς κάνοντας λόγο για «σύγχυση προθέσεων».

«Μια από τις αιτίες της μεγάλης εκλογικής ήττας της ΔΗΜΑΡ υπήρξε ο ανεξήγητος για τα δεδομένα της ανανεωτικής αριστεράς πολιτικός απομονωτισμός που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα και η άρνησή της να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο με τις δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου. Με βάση αυτήν την εκτίμηση, έστω και αργά, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να προχωρήσει σε διάλογο. Αν όμως αυτήν την στροφή δυσκολεύεσαι να την πιστέψεις, την πραγματοποιείς με προβληματικό τρόπο» τονίζει η «Μεταρρυθμιστική Τάση», η οποία χαρακτηρίζει τις δύο επιστολές-προσκλήσεις (σε ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της Κεντροαριστεράς) ως «απόλυτη αντίφαση στους πολιτικούς και στρατηγικούς της προσανατολισμούς και σύγχυση στις προθέσεις της».

«Λυπούμαστε ειλικρινά. Η ηττημένη ΔΗΜΑΡ δεν είναι υποχρεωτικό να εξελιχθεί σε ταπεινωμένη ΔΗΜΑΡ» καταλήγει η ανακοίνωση, με τη Μεταρρυθμιστική Τάση να σχολιάζει σκωπτικά πως δεν εκπλήσσεται από την απορριπτική απάντηση του κ. Τσίπρα στη ΔΗΜΑΡ, αλλά «από τις δηλώσεις ηγετικών στελεχών της ότι η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι θετική και δημιουργεί πεδίο διαλόγου».