Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Ισραήλ να σταματήσει την «εγκληματική επίθεσή του» στη Γάζα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να ζητήσουμε ειρήνη, εκφράζοντας όλη μας την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσερχόμενος χθες το βράδυ στο θερινό φεστιβάλ του ιταλικού κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» στην Ρώμη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ιταλική αριστερά τονίζοντας πως στις ευρωεκλογές πέτυχε σε συνθήκες επικοινωνιακού αποκλεισμού να ξεπεράσει το 4% και κατάφερε να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

«Η Ιταλία είναι μια κρίσιμη χώρα για την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι χρειάζεται μια πλατιά, ευρεία συμμαχία των λαών - ιδίως της ευρωπαϊκής περιφέρειας- για να αλλάξει η σημερινή, αδιέξοδη πορεία της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.