Ανατρέπει όλα τα πολυετή σενάρια «συνομωσίας» για την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπαιδίου (με την υποτιθέμενη συμμετοχή πολιτικών προσώπων), η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο εκτενές σκεπτικό αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών, ενώ απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «φιάσκο» και για σκάνδαλο που δημιουργήθηκε για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.
adonissss.jpg
«Το "σκάνδαλο" της Ι.Μ. Βατοπεδίου θα αποδειχθεί φιάσκο. Φούσκωσε μόνο και μόνο για να ρίξουν τον Καραμανλή» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.